Hronika

Osumnjičen da je prodao "Dobojku" po tri puta nižoj cijeni

Osumnjičen da je prodao "Dobojku" po tri puta nižoj cijeni
Foto: N.N. | Osumnjičen da je prodao "Dobojku" po tri puta nižoj cijeni

DOBOJ - Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj tužilaštvu protiv Vitomira Petkovića, bivšeg direktora pekare "Dobojka", zbog sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanje stečaja i imovinu privrednog društva prodao na osnovu samo jedne ponude bez javnog oglašavanja.

Kako su naveli iz Policijske uprave Doboj, osumnjičeni je kao odgovorno lice neracionalno trošio sredstva i prouzrokovao stečaj.

"Osumnjičeni V.P. je cjelokupnu imovinu privrednog društva prodao jedinom kupcu na osnovu samo jedne ponude bez javnog oglašavanja po cijeni od 259.500 KM, iako je vrijednost nekretnina po procjeni Poreske uprave RS iznosila 728.000 KM", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Nakon prodaje osumnjičeni je, prema navodima iz izvještaja, neracionalno raspolagao dobijenim sredstvima, te je vratio pozajmicu povezanom pravnom licu, a sebi isplatio mjesečne plate.

On  je, kako je saopšteno iz PU Doboj, uskratio povjerioce, i to prije svega Poresku upravu RS za iznos od 61.720 KM i UIO BiH za iznos od 2.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije