Hronika

Pod lupom diplome kuvarice i domara

Pod lupom diplome kuvarice i domara
Foto: Arhiva / Ilustracija | Osumnjičen da se uz pomoć lažne diplome zaposlio u Srednjoškolski dom

BANJALUKA - Diplome M.Đ. (54) iz Banjaluke i G.K. (62) iz Laktaša su pod lupom policije zbog sumnje da su lažne, a korištene su u svrhu zaposlenja u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, gdje su radili kao kuvarica i domar.

Kako se nezvanično sumnja, kuvarica je nabavila falsifikovanu diplomu Ugostiteljsko-trgovačko-turističke škole, dok kućnog majstora terete da je imao lažnu diplomu Mješovite srednje mašinske škole iz Tuzle, a nabavio je i diplomu o položenom majstorskom ispitu.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da G.K. sumnjiče za falsifikovanje isprave.

"G.K. je osumnjičen da je 2014. u namjeri da ih upotrijebi kao prave, od nepoznate osobe nabavio lažne školske diplome za zvanje VK bravar, diplomu o položenom majstorskom ispitu, diplomu i svjedočanstva o završenoj srednjoj školi te ih u vidu ovjerenih kopija upotrijebio prilikom regulisanja radno-pravnog statusa", navode iz policije.

Protiv njega je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

M.Đ. policija tereti da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja.

"M.Đ. je pribavila falsifikovanu diplomu srednje škole na svoje ime, te ju je ovjerila u Odjeljenju za opštu upravu grada Banjaluka, dovodeći radnike Odjeljenja u zabludu, a onda ju je predala u personalni dosije u JU Srednjoškolski dom Banjaluka", naveli su u PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije