Hronika

Osumnjičeni da su pribavili imovinsku korist od oko 20.150 КM

Osumnjičeni da su pribavili imovinsku korist od oko 20.150 КM
Foto: Ilustracija | Osumnjičeni da su pribavili imovinsku korist od oko 20.150 КM

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv B.L. i V.L. zbog sumnje da su prevarama i nezakonitim postupanjem u privrednom poslovanju pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 20.150 KM.

Naime, B.L. kao fizičko lice i V.L. kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Laktaša, sumnjiče se da su u toku 2018. godine lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu dva preduzeća iz Živinica i iz Tuzle jer nisu isplatili ugovoreni novčani iznos za usluge prevoza robe. Time su pričinili materijalnu štetu navedenim preduzećima u ukupnom iznosu od oko 9.650 КM.

Takođe, B.L. se sumnjiči da je u toku 2016. i 2017. godine naveo oštećeno lice, da na svoju štetu registruje društvo ograničene odgovornosti u Laktašima, a da istom da ovlaštenja za rad sa bankom.

"B.L. se sumnjiči da je vršio sklapanje ugovora bez znanja oštećenog, falsifikovao potpise oštećenog na priznanicama, nalozima za prenos sredstava i čekovima, vršio podizanje gotovog novca čime je oštećenom licu pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 10.500 КM, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

B.L.se sumnjiči da je počinio tri  krivična djela prevara, a V.L. da je počinio  krivično djelo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije