Hronika

Osumnjičeni da su uzeli 45.000 evra za "oslobađanje zatvorenika"

Osumnjičeni da su uzeli 45.000 evra za "oslobađanje zatvorenika"
Foto: N.N. | Osumnjičeni da su uzeli 45.000 evra za "oslobađanje zatvorenika"

KLJUČ, PRIJEDOR - Prijedorčani Milan Igman (64) i Danilo Trivunović (34) uhapšeni su tokom vikenda u Ključu nakon primopredaje novca koji im je oštećeni dao uz njihovo obećanje da će mu oni za 45.000 evra omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz zatvora u kojem se trenutno nalazi, saznaju "Nezavisne".

Kako saznajemo, pomenute osobe nisu radnici zatvora, a u pitanju je klasična prevara pomoću koje su pokušali dobiti veliku svotu novca od oštećenog.

Kako je saopšteno iz Federalne uprave policije, u subotu je policija pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a uhapsila pomenute osobe koje su osumnjičene za krivično djelo prevara.

Istakli su da su uhapšeni nakon primopredaje novca koji su namjeravali uzeti od oštećenog, dovodeći ga u zabludu i obećavajući da će za 45.000 evra omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda u kojem se trenutno nalazi.

"Na osnovu do sada prikupljenih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije nekoliko dana uspjeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 evra, dok im je 13. juna bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 evra", naveli su iz FUP-a.

Dodali su da su u sklopu navedenih aktivnosti pripadnici Federalne uprave policije, postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sanskom Mostu, izvršili pretres osoba i vozila, te pronašli novac koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela i druge predmete koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

"Istog dana na području Prijedora uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te nadzorom Okružnog tužilaštva u Prijedoru i naredbom Osnovnog suda u Prijedoru, izvršeni su pretresi stambenih objekata na tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, kao i oružje, municija i drugi predmeti", navodi se u saopštenju.

Uhapšene osobe su danas nakon kriminalističke obrade predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju su pružili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, PU Ključ i PS Sanski most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije