Hronika

Osumnjičeni u "Skaj" predmetima: Evo ko je iz akcije "Roleks" predat Tužilaštvu BiH (FOTO)

Osumnjičeni u "Skaj" predmetima: Evo ko je iz akcije "Roleks" predat Tužilaštvu BiH (FOTO)
Foto: Tužilaštvo BiH | Osumnjičeni u "Skaj" predmetima: Evo ko je iz akcije "Roleks" predat Tužilaštvu BiH (FOTO)

SARAJEVO - U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom pet osoba uhapšenih u akciji "Roleks" predato je u nadležnost Tužilaštva BiH, a nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o daljim mjerama.

"Nezavisne"  saznaju da su u Tužilaštvo predati Milan Rašević, Dražen Salamandija, Branko i Danijel Dragaš i Milan Lazarević.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, operativna akcija u predmetu kodnog naziva “Rolex”, realizovana je u saradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a, a odnosi se na više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika.

"U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine vršili krijumčarenje opojnih droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona", navode iz Tužilaštva.

Aktivnosti u predmetu Tužilaštva BiH realizovali su policijski službenici MUP-a RS, SIPA i drugih partnerskih policijskih agencija.

"Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz SKY tima Tužilaštva Bosne i Hercegovine donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu", navode u Tužilaštvu.

Prema informacijama iz istrage, sumnja se da je ova grupa od kraja 2019. do početka 2021. godine prokrijumčarila oko dvije tone marihuane.

Drogu su nabavljali u Crnoj Gori i prebacivali je u Foču i Bileću odakle su je dalje distribuisali prema Drvaru, Banjaluci, Laktašima, Palama i Sarajevu. Drogu bi kako se sumnja prevozili ka zemljama zapadne Еvrope.

Većina osumnjičenih ima bogate kriminalne dosijee i dovođeni su u vezu sa trgovinom narkotika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije