Hronika

Pratite nas na Google news

Osumnjičeni za izborne prevare pušteni na slobodu nakon saslušanja

Osumnjičeni za izborne prevare pušteni na slobodu nakon saslušanja
Foto: Ilustracija | Osumnjičeni za izborne prevare pušteni na slobodu nakon saslušanja
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Tri osobe koje su uhapšene na području Srebrenice i Tuzle zbog sumnje da su počinile krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava, puštene su na slobodu, potvrdio je portparol Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Luka Miladinović.

Miladinović je rekao da su ova lica saslušana u svojstvu osumnjičenih u prostorijama SIPA u Tuzli, nakon čega su puštena, jer nije bilo osnova za njihovo zadržavanje.

Prema njegovim riječima, Agencija će u narednom periodu predati izvještaj Tužilaštvu BiH.

Ova lica uhapšena su u jučerašnjoj akciji SIPA, koja je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a po naredbama Tužilaštva i Suda BiH.

"Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici Sipe pretresli su šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda sa biračkih spiskova, pištolj te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", saopšteno je juče iz SIPA. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije