Hronika

Osumnjičeni za napad na republičkog javnog tužioca

Osumnjičeni za napad na republičkog javnog tužioca
Foto: Ilustracija | Osumnjičeni za napad na republičkog javnog tužioca

BANJALUKA - Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.B. iz Trnova i A.L. iz Hadžića zbog postojanje osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca na štetu republičkog javnog tužioca Živane Bajić.

Srna nezvanično javlja da je riječ o Miljanu Bjelici i Abdulahu Ličini.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je pomenutoj agenciji da postoje osnovi sumnje da su ova lica od 15. avgusta do 15. septembra ove godine počinili krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca na štetu Bajićeve.

"Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni M.B, prema uputama osumnjičenog A.L. i sa njegovog telefona, uputio više poruku oštećenoj, što je kod nje izazvalo strah i uticalo na ometanje u vršenju tužilačke djelatnosti", istakla je Miljanovićeva.

Ona je dodala da je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen Posebnom odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najteži oblika kriminaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije