Hronika

Osumnjičeni za pokušaj ubistva u pritvoru: Zbog pljuvanja u mladića ispalio sedam hitaca

Osumnjičeni za pokušaj ubistva u pritvoru: Zbog pljuvanja u mladića ispalio sedam hitaca
Foto: Arhiva/Ilustracija | Osumnjičeni za pokušaj ubistva u pritvoru: Zbog pljuvanja u mladića ispalio sedam hitaca

​ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je pritvor Borisu M. zbog pokušaja ubistva Nemanje G., u kojeg je tokom proteklog vikenda u kafani u Istočnom Novom Sarajevu ispalio sedam metaka iz pištolja i teško ga ranio u noge.

Naime, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu juče je  podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekspolozivnih materija, a sud je to prihvatio.

Pritvor mu po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 05. januara 2023. godine.

Podsjećamo, slučaj je policiji prijavljen u subotu oko 1.05 časova te su tragali za osumnjičenim Borisom M. kojeg terete da je u subotu u Ulici Vuka Karadžića nakon verbalne perepirke sa žrtvom izašao iz ugostiteljskog objekta "Rakija Bar", pa taksijem otišao do kuće i uzeo pištolj.

Potom se kako navode iz Tužilaštva, istim taksijem vratio do ugostiteljskog objekta i sa ulaznih vrata pucao iz pištolja u Nemanju G.

Iz  Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naveli su da je osumnjičeni imao namjeru da ubije oštećenog.

U njega je ispalio sedam metaka kalibra 7,65mm a neki meci su pogodili jaknu koja se nalazila na stolici na kojoj je sjedio oštećeni.

Drugi  meci su ga pogodili u noge usljed čega je zadobio povrede odnosno prostrijelne rane,  a napadač je pobjegao.

Branilac osumnjičenog osporavao je pravnu kvalifikaciju krivičnog djela i ističe da je osumnjičeni priznao da je ispalio sedam metaka jer ga je oštećeni pljunuo u lice.

Takođe, navodi da se osumnjičeni javio braniocu i u prisustvu istog predao policiji, te da je spreman da preda pištolj policijskim službenicima.  Osumnjičeni je istakao da se kaje zbog izvršenog djela.

Nakon pucnjave, osumnjičeni je oružje sakrio na njemu poznatu lokaciju i nije pronađeno izvršenim pretresima stana i prostorija koje koristi, kao ni odjevni predmeti koje je te večeri nosio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije