Hronika

Osumnjičeni za pronevjeru 872.000 KM u prijedorskom klubu

Osumnjičeni za pronevjeru 872.000 KM u prijedorskom klubu
Foto: Ilustracija | Osumnjičeni za pronevjeru 872.000 KM u prijedorskom klubu

PRIJEDOR - Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijela izvještaj protiv Prijedorčana E.M. i D.G. zbog sumnje da su kao odgovorna lica u lokalnom Rukometnom klubu Veterani ukupno pronevjerili oko 872.000 KM.

Obojicu, osim za pronevjeru, terete i za falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, dok je E.M. osumnjičen i za utaju poreza i doprinosa.

E.M. terete da je, kao odgovorno lice sportskog kluba, od 2009. do 2018. godine, sa žiro računa kluba falsifikovanjem potpisa odgovornih lica na nalozima za isplatu podigao 791.712 KM, te taj novac uzeo i potrošio bez evidentiranja i pravdanja utroška kroz poslovne knjige kluba.

"Na ovaj način osumnjičeni je, ne evidentirajući novčana sredstava kao javni prihod kluba, u iznosu od 658.607 KM, za period od 2013. do 2018. godine, oštetio budžet RS za 49.334 KM po osnovu neisplaćene poreske obaveze", saopšteno je juče iz prijedorske policije.

Kako se dodaje u saopštenju, D.G. terete da je, kao odgovorno lice sportskog kluba, falsifikujući potpise na nalozima za isplatu, sa žiro računa kluba podigao 80.380 KM te protivpravno prisvojio, odnosno potrošio bez pravdanja i evidentiranja utroška kroz poslovne knjige kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije