Hronika

Pratite nas na Google news

Izjašnjavanje optuženih za ubistvo Krunića iza zatvorenih vrata

Izjašnjavanje optuženih za ubistvo Krunića iza zatvorenih vrata
Foto: Velibor Tripić | Izjašnjavanje osumnjičenih za ubistvo Krunića iza zatvorenih vrata
Ljiljana Radić

BANJALUKA – Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35) optuženi u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića kao i ranjavanje Gorana Ilića, danas se o krivici u Okružnom sudu u Banjaluci, izjašnjavaju iza zatvorenih vrata jer novinarima nije dozvoljeno da pristvuju ročištu o izjašnjenju o krivici.

Ðukanović i Baldo se terete za pripremu i izvršenje zločina a Gajić koji je tada bio radnik Krunićevog preduzeća "Sektor Sekjuriti"  tereti se za pomaganje.

Optuženi su upravo pod jakom policijskom pratnjom dovedeni u Sud.

Marinko Brkić, branilac Rodoljuba Gajića, rekao je da njegov branjenik nije znao da će Slaviša Krunić biti ubijen.

"Bez direktnog umišljaja nema ni subjektivnog elementa krivičnog djela", rekao je Brkić pred početak ročišta.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada je ubijen Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša.

Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Ðukanović i Kovačević, a Baldo je bio osmatrač i dojavljivač.

Đukanović i Kovačević su iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip i nanijeli teške povrede  Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, a ranjen vozač Goran Ilić.

Ilić je ranjen uspio da iskoči iz vozila i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Ðukanovicu i Kovačeviću koji su mu uzvrtili paljbu pa je u razmjeni vatre poginuo  Kovačević jedan od napadača.

U optužnici se navodi i da je izvršenje zločina dogovarano i pripremano od početka 2019. godine  do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u „Sektor Sekjuritiju“ i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece  terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

On je, prema optužnici pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat  Kovačević oprostio novčani dug.

Prema optužnici, Đukanović, Baldo i ubijeni Kovačević su izvršenje zločina dogovarali i pripremali od početka 2019. godine  do 22. aprila  na području opštine Laktaši.

Istraga ovog slučaja trajala je skoro devet mjeseci, a Baldo je uhapšen nedugo nakon ubistva.

Gajić je uhapšen početkom maja, dok je Đukanović  nakon zločina uspio da pobjegne i predao se nakon 52 dana skrivanja.

Ubijeni Slaviša Krunić bio je poznati biznismen i vlasnik nekoliko kompanija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije