Hronika

Osumnjičeni za ubistvo monaha biće ispitan u PU Mrkonjić Grad

Osumnjičeni za ubistvo monaha biće ispitan u PU Mrkonjić Grad
Foto: Ilustracija | Osumnjičeni za ubistvo monaha biće ispitan u PU Mrkonjić Grad

BANJALUKA - Nakon izlaska iz UKC RS, gdje je bio hospitalizovan, Dragana Ševu, osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova, danas su preuzeli pripadnici MUP-a RS i biće kriminalistički ispitan u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, potvrđeno je za "Nezavisne".

Naime, Ševo je od 9. decembra bio hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS gdje mu je operativno zbrinuta povreda grudnog koša, a nakon toga premješten u Službu za torakalnu hirurgiju UKC RS.

Prema riječima načelnika Službe za torakalnu hirurgiju Marka Kantara, pacijent je nakon operativnog zbrinjavanja u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS bio hopitalizovan u Službi za torakalnu hirurgiju gdje je liječenje uspješno okončano i danas je otpušten iz UKC RS uz terapijske preporuke.

Po izlasku iz bolnice, protiv njega će policija preduzeti zakonom predviđene mjere zbog sumnje da je počinio ubistvo.

Ševo će prvo biti na kriminalističkoj obradi policije, a zatim bi uz izvještaj trebao biti predat nadležnom tužilaštvu, te nakon ispitivanja pred tužiocem slijedi odluka o daljim mjerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije