Hronika

Pratite nas na Google news

Osumnjičeni za ubistvo na Ilidži uhapšen u Prištini

Osumnjičeni za ubistvo na Ilidži uhapšen u Prištini
Foto: Ilustracija | Osumnjičeni za ubistvo na Ilidži uhapšen u Prištini
Srna

SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo saopštilo je danas da je policija u Prištini uhapsila lice koje se dovodi u vezu sa ubistvom i dva pokušaja ubistva na području Ilidže.

Ovo je drugoosumnjičeno lice za ubistvo u sarajevskom naselju Otes, a uhapšeno je u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, na osnovu saznanja kantonalne policije.

U saradnji sa nadležnim institucijama, kako se navodi, preduzimaju se dalje mjere i radnje na izručenju navedenog lica koje je uhapšeno juče.

U saopštenju se navodi da je ovo rezultat direktne saradnje između policije Kantona Sarajevo i policije Srbije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražioci Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku trećeg lica koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, dodaje se u saopštenju.

U Beogradu je juče uhapšen prvi osumnjičeni za ubistvo na Otesu, a riječ je o državljaninu Maroka čiji su inicijali S.E.D. (31). Sumnja se da je sa još nekoliko lica učestvovao u ubistu Jasmina Berovića 17. novembra.

Berović je ubijen, a teške povrede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije