Hronika

Osumnjičenom za ubistvo Irene Predojević biće predložen pritvor

Osumnjičenom za ubistvo Irene Predojević biće predložen pritvor
Foto: NN/Facebook | Osumnjičenom za ubistvo Irene Predojević biće predložen pritvor

BANJALUKA - Muškarac, čiji su inicijali G.J. iz Kozarske Dubice koji je uhapšen zbog sumnje da je 2005. godine ubio sugrađanku Irenu Predojević, predat je danas Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor koje će mu predložiti mjeru pritvora, potvrdio je glavni okružni tužilac Mladen Mitrović.

On je rekao novinarima da će o određivanju mjere pritvora odlučivati Okružni sud u Prijedoru.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopšteno je da su G.J. predali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da je G.J. juče uhapšen zbog osnovane sumnje da je 2005. godine počinio krivično djelo teško ubistvo na naročito svirep i podmukao način nad Irenom Predojević iz Kozarske Dubice.

"Pripadnici policije danas su pretresli njegovu kuću u Kozarskoj Dubici i tom prilikom pronađena je veća količina oružja, municije, eksplozivnih materija i druga borbena sredstva velike razorne moći", navodi se u saopšenju.

Ove aktivnosti pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a realizovali su u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

G.J. je policijski službenik u Policijskoj upravi Prijedor i u toku je postupak njegove suspenzije.

Riječ je o Goranu Jeličiću.

Irena Predojević (28) ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući, a posljednji put je viđena na jednoj od raskrsnica i od tada joj se gubi svaki trag.

Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je živjela sa roditeljima.

Obdukcijom je utvrđeno da ju je ubica zadavio, a leđa polio benzinom i zapalio da bi prikrio tragove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije