Hronika

Trebinjac saslušan u Tužilaštvu nakon talačke krize: Terete ga za tri krivična djela

Trebinjac saslušan u Tužilaštvu nakon talačke krize: Terete ga za tri krivična djela
Foto: N.N. | Otac koji je prijetio da će ubiti djecu predat tužilaštvu, osumnjičen za tri krivična djela

TREBINJE - Miroslav Milišić (31), koji je u ponedjeljak od osam do 12.45 držao kao taoce svoje dvoje djece od devet i 11 godina sa bombom u ruci, nakon čega ga je, uz pomoć njegovog punca, policija uhapsila, saslušan je u Okružnom tužilaštvu Trebinje, ali se još ne zna da li će mu biti određen pritvor.

"Osumnjičeni je uz izvještaj predat Okružnom tužilaštvu Trebinje, gdje je završeno saslušanje od strane postupajućeg tužioca, koji će se u naredna 24 sata izjasniti da li postoje zakonski razlozi za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora", kazao je nakon saslušanja Srđan Vukanović, portparol ovog tužilaštva.

Milišić, koji je proveo noć u prostoriji za zadržavanje u Policijskoj upravi, a tek danas u popodnevnim časovima saslušan u Okružnom tužilaštvu u Trebinju, vraćen je ponovo u prostorije za zadržavanje Policijske uprave. Policija ga sumnjiči za tri počinjena krivična djela.

"To su izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i nasilje u porodici i porodičnoj zajednici", saopštio je kratko novinarima Đorđe Avdalović, načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet, Sektora krim-policije PU Trebinje.

U trebinjskoj bolnici je potvrđeno da su djeca nakon drame koju su preživjela sa ocem kolima Hitne pomoći odmah prevezena do Službe hitne medicinske pomoći, zajedno sa majkom, a odatle su prebačena na Odjeljenje pedijatrije, ali su još istog dana otpuštena kući.

Djeca nisu zadobila fizičke ozljede, ali su vjerovatno pretrpjela znatne traume koje tek treba ispitati.

U trebinjskom Centru za socijalni rad je potvrđeno da su preuzeli svoj dio posla u ovom slučaju, ali se o tome niko preciznije ne izjašnjava.

"Zbog zaštite interesa porodice i djece  o tome ne možemo davati neke podrobnije izjave", rekao je kratko direktor ove ustanove Aleksandar Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije