Hronika

Otac ubijene Sanele: Da sam znao, ja bih njemu presudio prije

Otac ubijene Sanele: Da sam znao, ja bih njemu presudio prije
Foto: N.N. | Otac ubijene Sanele: Da sam znao, ja bih njemu presudio prije

“Da sam znao šta se dešava, ja bih njemu presudio prije. Eto, presudio je sam sebi”, rekao je penzionisani policajac Kasim Kulašević, otac Sanele Trstene, koju je u utorak hicima iz automatske puške ubio Nedžad Čaušević, s kojim je jedno vrijeme bila u vezi.

Sanela je ubijena u Nedžarićima. Krenula je, kao i svakog dana, na posao u tržni centar “Bingo” na Stupu. Nedostajalo je nekoliko stotina metara da stigne.

No, Nedžad ju je presreo i ubio je pucajući joj u leđa dok je pokušavala pobjeći. Čaušević je ranio još jednu ženu na obližnjem parkingu te pobjegao prema Krupcu, gdje se raznio bombom.

Velika tuga juče u porodičnoj kući Kasima Kulaševića, gdje je Sanela živjela s roditeljima, bratom i maloljetnim sinom iz prvog braka.

“Nemojte me ništa pitati, bila je divna osoba”, ovim riječima prvo se obratila Sanelina majka Zada.

Obdukcija je juče obavljena, a njen otac Kasim je opisao kakva je Sanela bila osoba.

“Sanela je bila dobra osoba, dijete je svoje odgojila kako treba, snalazila se, radila. Dolazile  su nam njene kolegice, sve najbolje su o njoj kazale. Bila je vrijedna, snalažljiva i vidi kako je  dijete odgojila”, govorio je Kasim za Avaz pokazujući ponosno na svog unuka.

O svojoj vezi  s Nedžadom malo toga je Sanela govorila roditeljima. Nije ih htjela opterećivati.

“Ne znam je li joj prijetio ili joj je nudio brak. Ona nije htjela govoriti, ništa ne znam. Tog čovjeka sam malo iz viđenja poznavao. Policija nas je obavijestila da ju je ubio. Ja sam locirao njegov telfon preko prijatelja u “Telecomu”. To su sve moje kolege policajci koji su sve ekstra odradili”, istakao je Kasim.

Krivični postupak se obustavlja

Obdukcija  ubijene Sanele Trstene pokazala je da je na licu mjesta umrla od iskrvarenja uzrokovanog  prostrelnim ranama nanesenim iz automatske puške.

“Krivični postupak u ovom predmetu se obustavlja, jer je osumnjičeni izvršio samoubistvo”, rekla je Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije