Hronika

Otkazi za tri inspektora MUP-a RS

Otkazi za tri inspektora MUP-a RS
Foto: N.N. | Otkazi za tri inspektora MUP-a RS

BANJALUKA - Mladen Milovanić koji je lani uhapšen sa Milošem Božovićem pripadnikom škaljarskog klana, kao i Predrag Vatreš i Gorana Rečević dobili su otkaz u MUP-u RS zbog zloupotrebe ili prekoračenja ovlašćenja i narušavanja ugleda ministarstva.

Naime, disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutranjših poslova Republike Srpske okončala je danas prvostepeni disciplinski postupak protiv troje policijskih službenika .

"M.M., P.V. i G.R. je izrečena jednistvena disciplinska mjera -prekid radnog odnosa zbog zloupotrebe ili prekoračenja ovlašćenja i narušavanja ugleda Ministarstva", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Kako navode, sva tri policijska službenika su lišena slobode u julu prošle godine  u okviru operativne akcije MUP-a Srpske i isti su odmah suspendovani, a protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.

Kako smo ranije pisali, Miloš Božović sa Cetinja, koji je lani uhapšen u Banjaluci kao osumnjičeni za teško ubistvo, dovodio se u vezu sa takozvanom škaljarskim klanom.

Sa njim je bio i Mladen Milovanović, policijski inspektor koji je uhapšen kao i njegove kolege Predrag Vatreš i Gorana Rečević i teretili su ih da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Tada su, uhapšeni i otac i sin, vlasnici lokala "Plan B" u Banjaluci  Gojko i Petar Dukić i prema nezvaničnim informacijama  navodno je u njihovoj kući boravio Božović.

Inače, inspektor Milovanović i Petar Dukić osumnjičeni su u predmetu "Transporter" u kojem je zaplijenjeno više od 300 kilograma skanka.

U tom predmetu Tužilaštvo sa partnerskim agencijama iz BiH, regiona i zemalja EU, provodi obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine droga, iz inostranstva u BiH, te iz BiH prema zemljama EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije