Hronika

Otključan telefon Lane Bijedić, na njemu pronađena fotografija mjesta ubistva

Otključan telefon Lane Bijedić, na njemu pronađena fotografija mjesta ubistva
Foto: N.N. | Otključan telefon Lane Bijedić, na njemu pronađena fotografija mjesta ubistva

MOSTAR - U telefonu nastradale Lane Bijedić (19) iz Mostara navodno je nađena fotografija s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je pronađeno njeno tijelo 6. septembra u rijeci Studenčici, kod Ljubuškog.

Telefon ubijene djevojke, na čije se otključavanje dugo čekalo kako bi se pokušala otkriti misterija njene smrti, otključali su IT stručnjaci u Njemačkoj i u toku je analiza koju vrše istražioci Federalne uprave policije.

Navodno je u telefonu nađena jeziva fotografija precizne lokacije na kojoj je kobnog dana nađeno njeno tijelo, što je dodatno zakomlikovalo ionako složenu istragu u ovom slučaju.

Kako je za "Nezavine" potvrdio Josip Aničić, tužilac Kantonalnog tužilaštva, izdat je nalog za vještačenje mobilnog telefona.

Potvrdio je da su saslušani brojni svjedoci u ovom slučaju, ali da još nisu stigli rezultati nijednog vještačenja.

Telefon bi, kako se svi nadaju, trebalo da sadrži informacije koje bi pomogle da se dođe do istine kako je nastradala djevojka i zašto je uopšte išla na tu lokaciju.

Tijelo djevojke pronašao je ribar u rijeci Studenčici. Ona je kobnog dana otišla popodne i majci je rekla da ide na kafu sa drugaricom. Pošto se dugo nije vraćala, majka je prijavila policiji nestanak.

Kasnije je utvrđeno da nije trebala da se nađe sa drugaricom već da je autobusom iz Mostara otišla u Čapljinu.

Istragom je utvrđeno da je Lanin mobilni telefon bio aktivan do Čapljine, gdje mu se izgubio signal, a pronađen je zaključan i nakon otljučavanja čeka se njegovo vještačenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije