Hronika

Otkrivamo imena uhapšenih u akciji "Fugitive"

Otkrivamo imena uhapšenih u akciji "Fugitive"
Foto: Ustupljena fotografija | Otkrivamo imena uhapšenih u akciji "Fugitive"

GRADIŠKA - Tokom velike akcije "Fugitive" uhapšeno je šest osoba, a "Nezavisne" nezvanično saznaju da su uhapšeni Saša (47) i Srđan Rađević (22), otac i sin iz Gradiške i njihovi sugrađani Dragan Popovac (52) i Stefan Trninić (29), Banjalučanin Bojan Čučak (32) i Vlatko Blažević (47) iz Travnika.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Gradiška,  u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, PU Banjaluka, Žandarmerije i MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je pretresla 11 lokacija na području Gradiške, Banjaluke i Travnika a  pronađena je određena količina droge, te su oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti.

Mediji nezvanično da su i dokazi u ovoj akciji prikupljeni dešiforovanjem aplikacije "Sky".

Podsjećamo da su osumnjičeni otac i sin ranije privođeni u akcijama povezanim sa ovom aplikacijom.

"S.R, S.R, D.P. i S.T., B.Č. i  V.B. se sumnjiče da su se tokom 2020., 2021. i 2022. godine bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga će biti predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka na dalje postupanje", rekli su iz Policijske uprave Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije