Hronika

Otkriven mladić koji je u Sarajevu napao ženu i dijete zbog majice "Delije sever"

Otkriven mladić koji je u Sarajevu napao ženu i dijete zbog majice "Delije sever"
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Otkriven mladić koji je u Sarajevu napao ženu i dijete zbog majice "Delije sever"

SARAJEVO – MUP Kantona Sarajevo potvrdio je medijske navode da su u blizini tržnog centra SCC u Sarajevu napadnuti majka i njeno maloljetno dijete (14) zbog majice na kojoj piše "Delije sever“.

Oni ističu da je PU Centar putem telefona obavijestila S.V. da su ona i njen maloljetni sin napadnuti od strane nepoznatog muškarca u ulici Vrbanja.

“Obaviješten je dežurni tužilac koji je predmetni događaj okvalifikovao kao Nasilničko ponašanje. Radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su identifikovali 23-godišnjeg muškarca za kojeg postoji sumnja da je izvršilac ovog krivičnog djela i prema kojem će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, u skladu s odlukama postupajućeg tužioca”, kazala je za portal “Avaza” portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Podsjećamo, ranije je majka djeteta za ATV kazala da su joj čupali dijete i nasilno mu skinuli majicu, a nju odgurnuli, nakon čega je pala i povrijedila koljena i dlanove.

“To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. “Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubit ću te, povrijedit ću te, skidaj”. Djetetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom”, rekla je majka djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije