Hronika

Otkriveno 750 kutija raznih vrsta lijekova

Otkriveno 750 kutija raznih vrsta lijekova
Foto: Srna | Otkriveno 750 kutija raznih vrsta lijekova

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH otkrili su na graničnom prelazu Brčko 750 kutija raznih vrsta lijekova u automobilu kojim je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Đ.J. /51/, prilikom pokušaja izlaska iz BiH.

Lijekovi, koji su otkriveni juče, nalazili su se u namjenski napravljenom prostoru automobila pasat registarskih oznaka BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Krijumčareni lijekovi privremeno su oduzeti jer je utvrđeno da Đ.J. nije posjedovao dozvolu i dokumentaciju o porijeklu robe i protiv njega će, prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, biti dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje.

Pripadnici Jedinice granične policije Hum spriječili su juče u graničnom pojasu na području Foče sedmoricu državljana Sirije u ilegalnom prelasku granice iz Crne Gore u BiH, dok su istog dana službenici Granične policije Gorica otkrili četvoricu državljana Alžira u ilegalnom prelasku granice na području Gruda.

U toku je dalji rad na ovim slučajevima.

Na Aerodromu Tuzla juče je prilikom pregleda ručnog prtljaga žene čiji su inicijali K.H. /18/ otkriveno 26 komada lovačke municije.

Ova državljanka Hrvatske bila je na letu za Bazel i nije posjedovala odobrenje za nabavljanje, nošenje i držanje municije, a, prema naredbi tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona, K.H. i municija predati su službenicima Policijske uprave Živinice na dalje postupanje.

Službenici Granične policije Orašje uhapsili su juče lice čiji su inicijali J.B. /35/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Lice, koje je državljanin BiH, kontrolisano je pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Šamac i predato je službenicima Sudske policije Odžak.

Istog dana pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Kamensko uhapšen je F.L. /36/ jer ga potražuje Opšinski sud u Travniku zbog krivičnog djela teška krađa.

Uhapšeni, koji ima dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske predat je Sudskoj policiji Livanjskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije