Hronika

Otkriveno sedam migranata iz Avganistana i Pakistana

Otkriveno sedam migranata iz Avganistana i Pakistana
Foto: Ilustracija | Otkriveno sedam migranata iz Avganistana i Pakistana

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH otkrili su sedam ilegalnih migranata na graničnim prelazima Rača i Karakaj.

Šest Avganistanaca i jedan Pakistanac otkriveni su juče prilikom ulaska u BiH, a bili su sakriveni u teretnim motornim vozilima nacionalnih oznaka Bugarske i Moldavije, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na prelazu Rača migranti su otkriveni korišćenjem specijalističke opreme, a na prelazu Karakaj otkriveni su u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Svih sedam stranih državljana predato je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH i, u postupku readmisije, vraćeni su na teritoriju Srbije.

Pripadnici Jedinice granične policije aerodrom Sarajevo juče su kontrolom dvoje državljana Turske otkrili dvije falsifikovane šengen vize Francuske i falsifikovani pečat za ovjeru viza.

Državljani Turske su na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli letom iz Istanbula, a vize i pečat otkriveni su prilikom pregleda njihovog prtljaga.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, državljanima Turske odbijen je ulazak u BiH, prema nalogu tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, a falsifikovane vize i pečat su privremeno oduzeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije