Hronika

Otkucaji srca "otkucali" vozača iz BiH na hrvatskoj granici

Otkucaji srca "otkucali" vozača iz BiH na hrvatskoj granici
Foto: PU brodsko-posavska | Otkucaji srca "otkucali" vozača iz BiH na granici

SVILAJ - Vozača teretnjaka iz BiH (45) koji je prevozio strane državljane otkrila je hrvatska policija na graničnom prelazu Svilaj pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca.

To se dogodilo u ponedjeljak oko 9.30 časova na ulazu u Hrvatsku kada je kontrolisano teretno vozilo bh. registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH.

Policijski službenici su prilikom kontrole priključnog vozila pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca (HPDS) očitali pozitivnu reakciju, a daljim radom i pregledom plombiranog priključnog vozila u zajedničkoj saradnji policijskih i carinskih službenika u unutrašnjosti je (između tereta) uočeno više stranih državljana koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku izbjegavajući graničnu kontrolu.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 45-godišnjak u skladu sa prethodnim dogovorom sa nepoznatom osobom za određen novčani iznos namjeravao navedene strane državljane, koji ne ispunjavaju uvslove ulaska u Republiku Hrvatsku te Evropsku uniju, prevesti do granice sa Slovenijom", saopšteno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policija je četrdestpetogodišnjaka uz krivičnu prijavu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela Protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskog, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz policije dodaju da je prema stranim državljanima je proveden postupak u skladu Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije