Hronika

Otmica u Sarajevu zbog ljubavnih nesuglasica?

Otmica u Sarajevu zbog ljubavnih nesuglasica?
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Otmica u Sarajevu zbog ljubavnih nesuglasica?

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju slučaja prijavljenog u utorak naveče kada je prijavljena otmica u naselju Dobrinja.

Dva lica su navodno prisilno ubacila jednu osobu u automobil i odvezli u pravcu Vogošće. Povod svega navodno je ljubavna priča, odnosno razmirice zbog djevojke koje su kulminirale na dan proslave Valentinova. Lice koje je navodno oteto policiji je prijavilo da se samo uspjelo osloboditi otmičara, odnosno iskočiti iz automobila u pokretu na području opštine Vogošća.

"Dana 15.2.2022.godine u 22 sata, u službene prostorije Četvrte PU pristupio je A.O. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana oko 17 sati, ispred TC Merkator, opština Novi grad, od strane dva NN lica fizički napadnut i uz prijetnju pištoljem primoran da uđe u putničko motorno vozilo marke audi A6, nakon čega su ga vozili do naselja Krivoglavci, opština Vogošća, gdje je uspio izaći i pobjeći iz vozila. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se od A.O. zaprimi usmena prijava na zapisnik, zbog postojanja osnova sumje da je počinjeno krivično djelo protupravno lišenje slobode", navodi se u saopštenju policije.

Kako je kazao Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policija je angažovana u potrazi za dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelom.

Više informacija biće poznato u toku dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije