Hronika

PU Mrkonjić Grad: Policijski inspektor nije tukao radnika bazena

PU Mrkonjić Grad: Policijski inspektor nije tukao radnika bazena
Foto: Ilustracija | PU Mrkonjić Grad: Policijski inspektor nije tukao radnika bazena

MRKONJIĆ GRAD – Prilikom boravka u Policijskoj stanici Šipovo M.M. iz Šipova nije imao nikakav fizički kontakt sa zamjenikom komandira Đorđem Lekićem, i nakon što je napustio Policijsku stanicu Šipovo nije uputio žalbu Policijskoj upravi Mrkonjić Grad na rad policijskog službenika za navedeni događaj, tvrde iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

"Sjednica Foruma za bezbjednost građana opštine Šipovo je održana na inicijativu načelnika Opštine i predsjednika Skupštine, gdje su isti u više navrata iznosili neistinite tvrdnje lica koji su policiji od ranije poznata po činjenju krivičnih djela, ali i samih prekršaja", naveli su oni u demantiju povodom teksta koji je objavljen u današnjem izdanju "Nezavisnih novina" na strani broj 5 pod naslovom "Policijski inspektor istukao radnika bazena?", kao i na portalu nezavisne.com.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad kažu da nisu zaprimili nijednu predstavku na rad navedenog policijskog službenika za događaj koji se spominje u tekstu, niti za neki događaj iz prethodnog perioda, te napominju da se protiv Đorđa Lekića nikada nije vodio unutrašnji, disciplinski, prekršajni, niti krivični postupak.

Policijskoj stanici Šipovo dana 30.07.2020. godine oko 18,40 časova kako navode "prijavljeno je da je lice inicijala M.M. iz Šipova na Gradskom bazenu u Šipovu vrijeđalo vulgarnim i pogrdnim rječima njegovu maloljetnu kćerku".

"Na lice mjesta događaja izašla je patrola policije koja je zatekla M.M. i usmeno ga pozvala da dođe u Policijsku stanicu radi davanja izjave. Isti se oko 20,30 časova javio u Policijsku stanicu gdje je dao izjavu u svojstvu okrivljenog", navodi iz Policijske uprave.

Policijska stanica Šipovo će protiv M.M. iz Šipova nadležnom Sudu podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru koji je počinjen 30.07.2020. godine. Policijski službenici Policijske stanice Šipovo rade na utvrđivanju eventualne prekršajne odgovornosti i ostalih učesnika u događaju koji se desio 30.07.2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije