Hronika

Pacijent dobojske bolnice dodirivao pacijentkinju, pa nasrnuo na medicinare

Pacijent dobojske bolnice dodirivao pacijentkinju, pa nasrnuo na medicinare
Foto: Arhiva | Pacijent dobojske bolnice dodirivao pacijentkinju, pa nasrnuo na medicinare

DOBOJ - Nasilje u porodici koje je počinio Teslićanin E.K. (54) dovelo ga je u Službu psihijatrije dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", a to što je u ovu zdravstvenu ustanovu doveden u pratnji policije nije ga pokolebalo da nasrne na pacijentkinju u bolničkom toaletu.

Naime, kako saznajemo, 20. maja oko tri sata iza ponoći prava drama se odvijala u Službi psihijatrije, gdje je E.K. u ženskom toaletu spazio pacijentkinju, ušao unutra i počeo da je dodiruje, a to je otkrio medicinski tehničar.

"Tehničar je viknuo na njega i pokušao da ga savlada, ali on se opirao pa je tehničar morao da pozove kolege, koji su odmah dotrčali i pokušali da mu pomognu, ali u tome odmah nisu uspjeli", kaže izvor "Nezavisnih".

Pošto nisu mogli da ga obuzdaju, tehničari su pozvali radnika bolničkog obezbjeđenja i tek onda su uspjeli da ga smire i postave na krevet, gdje je fiksiran "magnetima", koji ga sprečavaju da ustane.

"Sve vrijeme dok su ga savladavali, on ih je udarao rukama i nogama, psovao im i pokušavao da im se otme, ali tehničari su uspjeli iako su trpjeli udarce", priča naš izvor.

Naš pokušaj da u Službi psihijatrije iz prve ruke od medicinskih tehničara saznamo šta se dešavalo te noći ostao je bezuspješan jer su nam iz bolnice poručili da neće udovoljiti našoj znatiželji.

"S obzirom na to da se radi o pacijentima Službe za psihijatriju, dr Vjeko Kovačević, načelnik Službe, neće davati u javnost nikakve izjave i rekao je da se za sve druge informacije obratite Okružnom javnom tužilaštvu", poručeno je iz bolnice u kojoj nismo uspjeli doznati ni težinu povreda koje su tehničari zadobili od pacijenta.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da su ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv E.K. zbog osnova sumnje da je počinio dva krivična djela, polno uznemiravanje i tjelesna povreda.

Ovo nije prvi slučaj, saznajemo, da pacijenti nasrću na medicinsko osoblje u dobojskoj bolnici, ali najčešće se s tim susreću zaposleni u Službi psihijatrije, tzv. podruma, kako je Dobojlije zovu, a gdje se osim hroničnih duševnih bolesnika hospitalizuju konzumenti narkotika i alkohola.

Upravo zbog toga u toj službi su zaposleni samo medicinski tehničari, koji moraju biti spremni da se izbore s ponekad agresivnim pacijentima i onima koji kriziraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije