Hronika

Pakistanac pokušao izaći iz BiH sa dokumentom kojeg potražuje Interpol

Pakistanac pokušao izaći iz BiH sa dokumentom kojeg potražuje Interpol
Foto: Ilustracija | Pakistanac pokušao izaći iz BiH sa dokumentom kojeg potražuje Interpol

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Doljani uhapsili su Pakistanca čiji su inicijali M.M. (37) i Slovakinju D.A. (21), nakon što su pokušali prokrijumčariti osobu afroazijskog porijekla, koja je pokušala prijeći granicu s putnom ispravom za izbjeglice koja je glasila na tuđe ime i za koju je dodatnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Krijumčarena osoba rekla je da dolazi iz Pakistana, a otkrivena je juče prilikom kontrole automobila marke "mercedes", austrijskih oznaka, na izlasku iz BiH na prelazu Bijača, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje lica, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH.

Službenici Jedinice graniče policije Zvornik uhapsili su danas državljanina Srbije čiji su inicijali D.N. (23), jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede.

Ova osoba je kontrolisana na ulasku u BiH, na prelazu Šepak, i predato je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, prilikom ulaska u BiH na prelazu Hum, uhapšen je muškarac čiji su inicijali J.R. (43), jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.

Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Foča.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su u subotu, 22. avgusta državljanina BiH i Srbije čiji su inicijali D.P. (30) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog razbojništva.

On je predat službenicima Policijske stanice Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije