Hronika

Pakistanci pokušali prokrijumčariti 13 migranata iz Srbije u BiH

Pakistanci pokušali prokrijumčariti 13 migranata iz Srbije u BiH
Foto: Ilustracija | Dvojica Pakistanaca pokušala da prokrijumčare 13 migranata iz Srbije u BiH

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su dvojicu državljana Pakistana koji su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 13 muškaraca afroazijskog porijekla.

Hapšenje je izvršeno juče rano ujutro na području opštine Zvornik, u mjestu Tršić, kada su pripadnici Jedinice granične policije Zvornik uočili i zaustavili čamac koji je plovio Drinom iz Srbije prema BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dva lica koja su upravljala čamcem, osumnjičena za krivično djelo krijumčarenje lica.

Čamac kojim su krijumčareni migranti, kao i drugi dokazni materijal koji potiče iz ovog krivičnog djela, privremeno su oduzeti.

Dvojica osumnjičenih Pakistanaca jutros su, uz izvještaj o krivičnom djelu, predati tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje, dok su krijumčareni migranti koji su izjavili da dolaze iz Pakistana predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici Granične policije su 2. aprila na istom mjestu spriječili krijumčarenje državljana Pakistana i Avganistana, a za to krivično djelo su, takođe, osumnjičeni državljani Pakistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije