Hronika

"Penzioner mu dao 20 maraka, on ga pretukao pa pobjegao"

"Penzioner mu dao 20 maraka, on ga pretukao pa pobjegao"
Foto: N.N. | "Penzioner mu dao 20 maraka, on ga pretukao pa pobjegao"

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Helje, zvanog Muki, iz Kaknja, koja ga tereti da je u kakanjskom mjestu Crnač prvo glavom, a onda i nogom udario penzionera K.P., koji mu je prethodno dao 20 maraka.

U optužnici koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo ZDK navodi se da se napad dogodio 26. marta ove godine, oko 17 sati.

Helja je optužen da je došao ispred kuće K.P. i pokucao na vrata te od njega zatražio 20 maraka, navodno kao novčani prilog za mjesni vodovod.

"Nakon toga je K.P. ušao u kuću da donese novac, a kako su vrata ostala otvorena Helja je vidio u koju sobu je ulazio i iz koje je donio novac", naglašava se u optužnici.

Dodaje se da je on, kada mu je K.P. dao traženi novac, otišao nedaleko od njegove kuće.

"Potom se vratio pred kuću, gdje je na ulaznim vratima zatekao K.P., a zatim ne govoreći mu ništa, svjestan da mu udarcima može nanijeti teške povrede, glavom ga je udario u lice", ističe se u optužnici.

Od tog udarca, kako se dodaje, K.P. je pao na leđa. Dok je tako ležao na podu Helja mu je sajlom pokušao vezati ruke, a šal mu omotao oko vrata, pokušavajući ga ugurati u usta i pitajući ga gdje su pare.

"Kada mu je K.P. odgovorio: 'Kakve pare, ja sam penzioner, nemam para', nogom ga je snažno udario u lijevu natkoljenicu", dodaje se u optužnici.

Na taj način, ističe se, napadnuti muškarac je zadobio teške povrede, uključujući prelom nosnih kostiju i pomjeranje ulomaka i deformitet nosne piramide te prelom gornjeg segmenta butne kosti lijeve natkoljenice.

"Optuženi je potom produžio do sobe iz koje mu je prethodno K.P. donio 20 KM i nasilno je otvorio, te ispremetao stvari, pa kako nije pronašao novac dao se u bjekstvo", ističe se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Helja, inače, nije osuđivan, a kada je u pitanju ovaj slučaj optužen je za pokušaj razbojništva, za šta je zaprijećena zatvorska kazna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije