Hronika

Pet godina i četiri mjeseca robije zbog pljačke pumpe

Pet godina i četiri mjeseca robije zbog pljačke pumpe
Foto: N.N. | Pet godina i četiri mjeseca robije zbog pljačke pumpe

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Nermina Redžepovića (30), Almina Pezu (22) i Anela Hondu (28) iz tog grada na ukupno pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog pljačke benzinske pumpe u naselju Hadžići.

Presuda im je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su zaključili sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom, a njom je Redžepović osuđen na tri godine, dok su Pezo i Hondo dobili po godinu i dva mjeseca zatvora.

Kako se navodi u presudi, prvu pljačku pumpe 20. aprila prošle godine počinio je Redžepović.

Drugi put 27. maja takođe lani on je na pumpu došao zajedno sa Pezom i Hondom, a u dva navrata sa pumpe su odnijeli više od 50 maraka te razne vrsta cigareta čija vrijednost nije poznata.

Prema presudi, Redžepović je 20. aprila oko 5.40 došao sam na pumpu u Hadžićima te je prijeteći pištoljem natjerao radnika N.M. da mu preda novac iz pazara i otvori sef, a on mu je iz straha dao dio novca iz kase kao i kovertu iz sefa u kojoj je bilo oko 50 KM, te sedam šteka cigareta, nakon čega je pljačkaš, koji je bio maskiran, pobjegao.

On je ponovo 27. maja došao na istu pumpu zajedno sa Pezom i Hondom, kada je Redžepović prvo FIAT-om stao na pumpu da natoči gorivo, nakon čega su Pezo i Hondo utrčali u kancelariju pumpe i napali radnika M.M. tražeći mu novac.

Pezo je držao nož, a Hondo pištolj, kojim je udario radnika u glavu, te mu rekao: "Vodi nas do sefa, daj nam ključeve od sefa." Preplašeni M.M. im je pokazao gdje je sef i dao ključeve, a pljačkaši su pokupili novac iz sefa i određeni broj kutija cigareta te su otrčali do auta, u kojem ih je čekao Redžepović.

Tada su pobjegli i u toku vožnje poskidali i kroz prozor pobacali odjeću koju su imali u vrijeme pljačke, a koja je kasnije pronađena.

Uhapšeni su 29. maja prošle godine i pritvoreni, a sada su nakon izricanja presude upućeni na izdržavanje kazne.

Redžepović je inače poznat odranije po krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije