Hronika

Petorka optužena za organizovani kriminal, iznude otmice i pranje novca

Petorka optužena za organizovani kriminal, iznude otmice i pranje novca
Foto: Pixabay | Petorka optužena za organizovani kriminal, iznude otmice i pranje novca

​MOSTAR – Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv Sade Đuguma, Adnana Šljivića, Alena Fale, Ismeta Vrce zvanog Hipa i Armina Pajića zvanog Žoha, kojom se terete za više krivičnih djela među kojima su iznude, otmice, trgovina droge i pranje novca.

Naime, optužnicom, koju je Kantonalno tužilaštvo HNK  podiglo,  se  Đugumu, Šljiviću i Fali  stavlja na teret da su 2019. godine, pa do avgusta 2021. godine, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi velike vrijednosti, uz upotrebu sile, oružja i ozbiljnih prijetnji, kao grupa za organizovani kriminal počinili više krivičnih djela.

Grupu je kako se navodi organizovao i njom rukovodio Sado Đugum.

Terete ih za organizovani kriminal u vezi sa produženim krivičnim djelom iznuda, izazivanje opšte opasnosti, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih maretija, u sticaju sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sadi Đugumu stavlja se na teret i navođenje na prostituciju, trgovina ljudima i poticanje na ubistvo.

Optuženog Vrcu tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, dok se Pajić tereti za pomaganje u izazivanju opšte opasnosti.

Optuženi Đugum, Šljivić, Fale i Vrce su višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela, a svi su uhapšeni policijskoj akciji "Impakt".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije