Hronika

Petorka optužena za šverc cigareta težak više od 100.000 KM

Petorka optužena za šverc cigareta težak više od 100.000 KM
Foto: Pixabay/geralt | Petorka optužena za šverc cigareta težak više od 100.000 KM

SARAJEVO – Sud BiH potvrdilo je optužnicu protiv pet osoba koje se sumnjiče za švercovanje 23.850 kutija cigareta.

Optužnica je podignuta protiv Ranka Vukovića (54), Vedrana Vukovića (42), Slavomira Pejovića (49), Nedeljka Mijovića (48), svi iz Foče, te Nedeljka Šarenac (53), rođenog u Visokom.

"Optuženi se terete da su, nakon što su prethodno optuženi Nedeljko Šarenac i Ranko Vuković, nabavili veliku količinu cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markicama, niti sa plaćenim porezom i dadžbinama u skladu sa važećim zakonima BiH, zajedno sa ostalim optuženima učestvovali u prevozu cigareta radi dalje prodaje, a sa ciljem ostvarivanja nezakonite imovinske koristi", navode iz Tužilaštva BiH.

U optužnici piše da su optuženi, cigarete u količinama od 2.500 kutija pa do 9.850 kutija cigareta, u više navrata, u ukupnoj količini od 23.850 kutija cigareta, tržišne vrijednosti veće od 100.000 KM, sa ciljem dalje prodaje transportovali na području BiH.

"Otkriveni su i spriječeni od strane Granične policije BiH i drugih nadležnih agencija za provođenje zakona. Terete se da su nezakonito stavljali u promet proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime su počinili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda", ističu iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije