Hronika

U Srpcu vozio sa 3,15 promila alkohola u krvi bez vozačke

U Srpcu vozio sa 3,15 promila alkohola u krvi bez vozačke
Foto: N.N. | U Srpcu vozio sa 3,15 promila alkohola u krvi bez vozačke

SRBAC - Mirko B. (37) iz Sitneša, opština Srbac, uhapšen je nakon što ga je policija zaustavila dok je neregistrovan golf dva vozio bez vozačke dozvole, i to sa 3,15 g/kg alkohola u organizmu.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je ovaj tridesetsedmogodišnjak već duže vrijeme poznat saobraćajnim policajcima, jer je za volanom nanizao niz prekršaja, zbog kojih duguje više hiljada maraka za kazne.

Mirko se, u ponedjeljak naveče, oko 22.15, pridružio nekolicini vozača kojima su pripadnici PU Gradiška ranije oduzeli automobile.

Tu veče su, naime, pripadnici Policijske stanice Srbac u Sitnešima  kontrolisali golf kojim je ovaj muškarac upravljao, a ispostavilo se da je napravio više prekršaja.

"Automobil je bio neregistrovan, bez registarskih oznaka, a vozač M.B. upravljao je vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Alko-testiranjem mu je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 3,15 g/kg", saopšteno je iz PU Gradiška.

Policajci su zbog ovih prekršaja te bojazni da će on nastaviti da ih čini Mirka uhapsili, a vozilo privremeno oduzeli.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje, on je pušten,  a protiv njega će Osnovnom sudu Gradiška biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Podsjetimo, "Nezavisne novine" su prije nekoliko dana objavile da su pripadnici PU Gradiška oduzeli  šest automobila - mercedes, opel astra, sitroen, ford eskort, opel korsa i opel vektra.

Bez četvorotočkaša ostali su oni koji su više puta uhvaćeni u kršenju zakona - od, recimo, vožnje prije nego što su i položili, preko sjedanja za volan u pijanom stanju, pa sve do upravljanja vozilom koje nije registrovano ili ima lažne tablice.

Da su u pitanju višestruki povratnici, svjedoče i dugovi koje imaju po osnovu neplaćenih kazni, a koji iznose od 3.140 pa do čak 18.363 marke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije