Hronika

Pijan prijetio policajcima pa iz džepa izvadio pištolj

Pijan prijetio policajcima pa iz džepa izvadio pištolj
Foto: Ilustracija | Pijan prijetio policajcima, tokom hapšenja izvadio pištolj

LAKATAŠI – V.P. iz Laktaša uhapšen je u noći između četvrtka i petka u ovoj opštini nakon što je pijan prijetio policajcima, a prilikom hapšenja je izvadio pištolj iz džepa, rekli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili sumnjivo lice te od istog tražili na uvid dokumenta u cilju utvrđivanja identiteta. On se na to oglušio, te je policijskim službenicima uputio prijetnje po život i tijelo. Potom je prilikom hapšenja iz džepa izvadio pištolj i odgurnuo policajca.

"Lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno 1,35 g/kg alkohola u organizmu", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te da se protiv V.P. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije