Hronika

Pijan učestvovao u nezgodi, prijetio policiji i lupao u stanici

Pijan učestvovao u nezgodi, prijetio policiji i lupao u stanici
Foto: Dražan Pozderović | Pijan učestvovao u nezgodi, prijetio policiji i lupao u stanici

LAKTAŠI - Policija je uhapsila M.Z. iz Laktaša jer je pijan učestvovao u nezgodi, vrijeđao policajace, prijetio im i oštetio inventara u policijskoj stanici.

Policija M.Z. tereti da je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te su mu uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru.

"M.Z. je uhapšen jer je u ponedjeljak upravljajući vozilom mercedes pod djestvom alkohola, učestvovalo u  saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila istog dana oko 22 časa u Trnu kod Laktaša. U nezgodi je povrijeđena osoba N.P. iz Banjaluke, koja je upravljala sitroenom", navode iz policije.

Kod M.Z. je utvrđeno prisustvo od 1,82 g/kg alkohola u organizmu.

"U službenim prostorijama Policijske stanice Laktaši, M.Z. je vrijeđao i upućivao ozbiljne prijetnje da će napasti policijske službenike, oglušio se o zakonito izdata naređenja, a potom upotrebom fizičke snage oštetio inventar policijske stanice", navode iz policije.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije