Hronika

Pijan vozio sa lažnim tablicama, udario policajca pa bježao

Pijan vozio sa lažnim tablicama, udario policajca pa bježao
Foto: Ilustracija | Pijan vozio sa lažnim tablicama, udario policajca pa bježao

BANJALUKA, DOBOJ - Napadi na policijske službenike prilikom obavljanja redovnih poslova sve su učestaliji, a u protekla tri dana desila su se dva ovakva slučaja, u Banjaluci i Doboju, kada su dvojica policajaca lakše povrijeđena od strane pijanih osoba koje su se oglušile o zakone i naređenja.

Dobojska policija u subotu je uhapsila Bojana B. (31) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Kako saznajemo, on je uočen da vozi golf 2 po trotoaru u dobojskoj Ulici Jug Bogdana, a kada je vidio policiju, ugasio je svjetla i parkirao se.

"B.B. je oko 1.40 u Ulici Jug Bogdana u Doboju kontrolisan u saobraćaju, prilikom čega je kod istog uvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od  1,85 g/kg te da je upravljao automobilom sa nepripadajućim registarskim oznakama", naveli su iz Policijske uprave Doboj.

Kako ističu, nakon što mu je rečeno da će zbog toga biti uhapšen, muškarac je  odgurnuo policajca i pobjegao.  Potom ga je policajac sustigao,  ali ga je mladić zatim udario u grudni koš i nanio mu lakše tjelesne povrede.

"Lice je uhapšeno, a povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici", naveli su iz policije.

Dodaju da će nad njim biti izvršena kriminalistička obrada i Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Još jedan policajac fizički je napadnut juče u Banjaluci nakon što je postupio po prijavi narušavanja javnog reda i mira ispred lokala "Posljednja šansa" u Slatinskoj ulici, a zbog napada na policajca je uhapšen dvadesetdvogodišnji Banjalučanin Aleksandar Malinić.

Sve se odigralo u 3.20 kada je policija postupila po prijavi, a dolaskom na lice mjesta zetečene su tri osobe.

"A.M. iz Banjaluke je napao policijskog službenika koji je spriječio da on nasrne na drugo lice  i zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje A.M. je uhapšen, a izvršenim alko-testiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu", naveli su iz policije.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije