Hronika

Pijani Prnjavorčani uhapšeni zbog ometanja policije

Pijani Prnjavorčani uhapšeni zbog ometanja policije
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Pijani Prnjavorčani uhapšeni zbog ometanja policije

PRNJAVOR - M.D. i N.K. iz Prnjavora uhapšeni su zbog vrijeđanja policije koja je zaustavila golf u kojem su bili, te upozorili vozača M.M. da će biti uhapšen zbog odbijanaja alkotesta, saopšteno je iz PU Banjaluka.

"Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu putničkog automobila marke golf kojim je upravljalo lice inicijala M.M. iz Prnjavora. S obzirom da je lice odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, od strane policijskih službenika saopšteno mu je da će biti lišen slobode. Potom su lica koja su se nalazila u vozilu M.D. i N.K. izašli iz vozila u namjeri da spriječe lišenje slobode lica M.M. upućujući policijskim službenicima uvredljive riječi", navodi se u saopštenju.

M.D. i N.K. uhapšeni su zbog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica  u vršenju javnih funkcija a M.M. zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

M.D. i N.K. su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilkom je kod M.D. utvrđeno 2,25 g/kg i kod N.K. 3,13 g/kg alkohola u organizmu.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije