Hronika

Pijani vozači isključeni iz saobraćaja, trebali voziti djecu na izlet

Pijani vozači isključeni iz saobraćaja, trebali voziti djecu na izlet
Foto: Ilustracija | Pijani vozači isključeni iz saobraćaja, trebali voziti djecu na ekskurziju

BIJELJINA – Dva vozača autobusa iz Bijeljine J.B. i N.G. isključena su iz saobraćaja nakon što je kod njih alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Naime, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina izvršili su kontrolu vozača i vozila koji su vršili organizovani prevoz učenika osnovnih škola u Bijeljini na jednodnevni izlet u Srbiju.

Prilikom testiranja vozača J.B., koji je upravljao sa vozilom autobus marke ''Setra'', utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg. Njega je zamijenio drugi vozač.

"Prilikom uvida u dokumentaciju odnosno u potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila  provjerom je utvrđeno da ista ne pripada navedenom vozilu. Nadalje, kontrolom tehničke ispravnosti vozila utvrđeno je da navedeni autobus tehnički neispravno vozilo, te je isključen iz saobraćaja", saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Vozač N.G., koji je upravljao vozilom marke ''Neoplan'', je imao 0,74 alkohola u organizmu.

"Zbog počinjenih prekršaja vozačima su izdati prekršajni nalozi, dok će protiv odgovornih lica u pravnom licu i samih pravnih lica zbog počinjenih prekršaja biti podnet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu u Bijeljini", rekli su u PU Bijeljina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije