Hronika

Piromani zapalili dva kamiona

Piromani zapalili dva kamiona
Foto: N.N. | Piromani zapalili dva kamiona

​SANSKI MOST - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK tragaju za nepoznatim licima koja su osumnjičena za podmetanje požara pod kamionima u vlasništvu firme "Tatarević" iz Sanskog Mosta, pri čemu su u potpunosti uništena dva teretna vozila.

Ovaj događaj se zbio u noći između utorka i srijede na području sela Naprelje, gdje su kamioni u tom trenutku bili parkirani.

O požaru je Vatrogasnu jedinicu u Sanskom Mostu obavijestio vozač kamiona, ali su vozila praktično izgorjela dok su vatrogasci došli na lice mjesta.

Prema riječima portparola MUP-a USK Snežane Galić, policija je obaviještena o ovom događaju te su na licu mjesta obavljene potrebne uviđajne radnje.

"Na mjesto događaja izašao je inspektor za požare i utvrđeno je kako se radi o požaru koji je podmetnut ispod prednjeg desnog točka kamiona MAN. Vatra se potom proširila i na susjedni kamion volvo, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini", istakla je Galićeva za "Nezavisne".

Ona je dodala kako je ovo krivično djelo okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti, a policija traga za počiniocima.

Velid Tatarević, vlasnik ove firme, rekao je kako mu je nanesena direktna materijalna šteta, koju je procijenio na oko 150.000 maraka, i da je spriječen da obavlja svoju djelatnost. Istakao je da ne zna šta bi mogli biti motivi ovog požara i dodao da ima povjerenje u istražne organe koji rade na ovom slučaju.

Inače, firma "Tatarević" se bavi prevozničkom djelatnošću i iskorištavanjem kamena, s obzirom na to da su vlasnici koncesije na obližnjem kamenolomu u selu Miljevci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije