Hronika

"Plantaža" otkrila zasade marihuane i "pokosila" šest osoba

"Plantaža" otkrila zasade marihuane i "pokosila" šest osoba
Foto: N.N. | "Plantaža" otkrila zasade marihuane i "pokosila" šest osoba

SREBRENICA, NEVESINJE - Pripadnici policijskih uprava Zvornik i Trebinje pronašli su ukupno 140 stabljika indijske konoplje i uhapsili šest osoba u okviru operativne akcije "Plantaža 2020".

PU Zvornik zbog 80 stabljika uhapsila je Srebreničane Baneta Mitrovića (35) i Simu Orašanina (35) kao i državljane Srbije  Mladena Jokića (38) i Momčila Tošića (40), dok je PU Trebinje uhapsila braću Mustafu Marića Mrnđića i Esada Mrnđića iz Mostara, koji se dovode u vezu sa 60 stabljika.

Kako saznajemo, nakon što je policija otkrila stabljike u srebreničkom selu Radoševići, zatekla je Mitrovića i Orašanina dok su se vozili prema zasadu.

"Kada su ugledali policiju, počeli su bježati, ali su ubrzo uhapšeni. Pretresom stana koji koriste tu su zatečeni državljani Srbije Jokić i Tošić, koje je policija takođe dovela u vezu s tim", rekao je izvor "Nezavisnih".

Izuzete su stabljike visine od 90 do 220 centimetara, a tokom pretresa objekata i vozila osumnjičenih nađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokazi. Mitrović i Orašanin su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga predati u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, dok su državljani Srbije pušteni i protiv njih slijede mjere.

Pripadnici PU Trebinje, Odjeljenja za organizovani kriminal i Jedinice žandarmerije Nevesinje su u mjestu Kokorina, koje pripada opštini Istočni Mostar, otkrili plantažu u kojoj je bilo zasađeno 60 stabljika marihuane visine do metar.

Sve stabljike su počupane s plantaže i pohranjene u policijski depozit, a policija je u vezu s ovom plantažom dovela dva brata Mustafu Marića Mrnđića i Esada Mrnđića, čiju su kuću u mostarskom mjestu Vranići pretresli i pronašli oko dva kilograma marihuane, te veću količinu eksploziva, oružja i municije.

"Prilikom pretresa osumnjičenih lica, lokacija i vozila koje koriste pronađena su oko dva kg marihuane, te 13 kg eksploziva, dvije ručne bombe, tri ručne radio-stanice, te oružje, municija i telefoni", rekao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Braća su nakon kriminalističke obrade puštena, a izvještaj o krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga naknadno će biti dostavljen tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije