Hronika

Platio gorivo čekom bez pokrića, pumpa oštećena za 60.000 KM

Platio gorivo čekom bez pokrića, pumpa oštećena za 60.000 KM
Foto: Arhiva | Platio gorivo čekom bez pokrića, pumpa oštećena za 60.000 KM

TREBINJE - Тrebinjac N.P. oštetio je jednu benzinsku pumpu u Trebinju za oko 60.000 maraka, jer im je čekom bez pokrića platio gorivo, za koji je znao da nema gotovinsku pozadinu na računu.

"Lice inicijala N.P. je kao osnivač i odgovorno lice u jednom privrednom subjektu potpisalo ugovor sa drugim privrednim subjektom i kao garanciju za plaćanje dostavilo mjenicu na limit od 60.000 КM i valutu plaćanja do 45 dana, iako je znalo da neće moći podmiriti obaveze prema drugom privrednom subjektu”, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje, gdje su precizirali da je pričinjena šteta oštećenom 59.187,70 KM.

U policiji su naveli i to da je N.P. počinio krivična djela izdavanje čeka ili sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića iz člana 277. Кrivičnog zakonika Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelom prevara u privrednom poslovanju iz člana 272 a Кrivičnog zakonika Republike Srpske.

Službenici Policijske uprave Trebinje su protiv N.P. za ova krivična djela podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije