Hronika

Pljačkao sa ženskom čarapom na glavi, odnio i brion

Pljačkao sa ženskom čarapom na glavi, odnio i brion
Foto: Ilustracija | Pljačkao sa ženskom čarapom na glavi, odnio i brion
D. Sladojević

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanina Dragana Radakovića (43), a koja ga, uz ostalo, tereti i da je pokušao opljačkati banjalučku trgovinu "Daca i Ana", čiji ga je vlasnik otjerao gađajući ga robom, uključujući i kupusom.

U pohode je išao s nožem u ruci i maskiran, za šta je koristio i žensku čarapu, a jedne prilike, uz pare, pokupio je i - brion.

Optužnica ga tereti da je 7. aprila, oko 20.15, u Ulici Jovana Raškovića upao u trgovinu glave maskirane crnom kapom s prorezima za oči i usta, te da je u ruci imao nož veličine oko 30 cm.

Tu je oštricom noža trgovca ubo u grudi, a zatim ga odgurnuo, te iz kase pokupio 300 KM i otrčao.

Prema optužnici, 22 dana kasnije, oko 21.15 u Banjaluci, u Ulici Đure Đakovića, upao je u trgovinu s istom kapom koja ima proreze za oči držeći nož veličine oko 30 cm, tražio novac od radnice Š.D., a kada je ona počela da izlazi iz trgovine rekao joj je: "Samo pare".

"Nakon toga se ona pomjerila unazad, on je iz ladice uzeo tri novčanice u apoenima od 20 evra, od 20 KM i od 10 evra, s police iznad ladice uzeo je jedan brion, a zatim pobjegao", piše u optužnici.

Ponovo je napao 8. maja oko 21 sat, u Ulici Miloša Obilića, kada je u trgovinu "Daca i Ana" upao sa ženskom čarapom na glavi, držeći nož u ruci.

Kada ga je radnica vidjela pobjegla je od kase i pozvala vlasnika, koji je izašao iz kancelarije i uzeo artikle s polica, uključujući i kupus, te njima gađao lopova, koji je pobjegao.

Posljednji pohod odigrao se 12. maja u 21.17 u Ulici Svetozara Markovića, gdje je upao u market s nožem i ženskom čarapom na glavi.

"Radnici je povikao: 'Daj pare i ništa se ne boj', nakon čega se ona pomjerila ustranu i pobjegla od njega. On je prošao iza pulta i došao do kase, koju je otvorio ključem i uzeo 1.332 marke, a zatim pobjegao", stoji u optužnici.

Optužnica ga, dakle, tereti za tri pljačke i jedan pokušaj razbojništva.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije