Hronika

Pljačkaš odnio zlato vrijedno 50.000 KM

Pljačkaš odnio zlato vrijedno 50.000 KM
Foto: Ilustracija | Pljačkaš odnio zlato vrijedno 50.000 KM

MOSTAR - Mostarska policija intenzivno traga za razbojnikom koji je jutros opljačkao zlataru "Opal" na Korzu, odakle je odnio robu u vrijednosti od oko 50.000 maraka.

Obučen u tamnu odjeću, sa maskom preko lica, pljačkaš je "upao" u zlataru oko 10. 30 sati i stao pred radnicu za pultom koja je u to vrijeme bila sama, te mašući nožem, povikao: "Daj zlato!"

Žena je u strahu odmah počela da vrišti, da bi razbojnik na nju povikao: "Otvaraj ladicu, neću ti ništa!".

Kako piše portal "Faktor", pozivajući se na neimenovani izvor iz istrage, razbojnik je ispraznio jednu ladicu sa skupocjenijim nakitom, u vrijednosti od oko 50.000 maraka, i dao se u bijeg.Pljačkaš je navodno upravo na tu ladicu pokazivao, dok druge nije ni pogledao. Takođe, ni u jednom momentu nije tražio gotovinu.

Iako je odmah nakon prijave na mjesto događaja upućena policijska patrola, te je detaljno pretraženo uže područje, naočigled brojnih građana, razbojnik je uspio pobjeći.

Šokirana radnica nije vidjela u kojem smjeru je otišao, ali su pljačku snimile kamere videonadzora, kako zlatare, tako i drugih objekata u blizini, s obzirom na to da se nalazi u samom centru grada, prekoputa banke i hotela.

Policija je opis razbojnika proslijedila i drugim patrolama na terenu, a istraga je u toku.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije