Hronika

Pljačkaši staricu vezali i prekrili dekama zbog čega se ona ugušila, potvrđena optužnica

Pljačkaši staricu vezali i prekrili dekama zbog čega se ona ugušila, potvrđena optužnica
Foto: Ilustracija | Pljačkaši staricu vezali i prekrili dekama zbog čega se ona ugušila, potvrđena optužnica

TRAVNIK - Protiv Banjalučanina Dalibora Ivančevića kao i Olivera Sivonjića i Feralda Gučanina Gazibarića iz Nove Bile Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu koja ih tereti za razbojništvo u kući u Austriji u kojoj je nastradala vlasnica Elizabet Fašl (86).

Podsjećamo da je ranije optužnicu protiv njih bilo podiglo Tužilaštvo BiH, ali je predmet prebačen u Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona te je ovu optužnicu sada potvrdio i Kantonalni sud u Novom Travniku.

Prema optužnici, trojac je po prethodnom dogovoru u periodu od 13. aprila do 15. aprila 2011. godine otputovao u Austriju, gdje su se sastali sa osuđenim Selverom Marhoševićem i Bojanom Pavlovićem.

"Zajedno s njima formirali su grupu ljudi od najmanje pet osoba, kao udruženje za povremeno činjenje krivičnih djela. Navedena grupa je u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za svoje pripadnike i druga lica, djelovala na teritoriji Austrije na način da je svako od pripadnika grupe po prethodnom međusobnom dogovoru davao svoj doprinos izvršenju krivičnih djela", navodi se u optužnici.

Dodaje se da su se u noći sa 20. na 21. april 2011. dovezli do kuće oštećene u gradu Grosau.

Prethodno su dobili informaciju da se u kući u sefu nalazi veća količina novca i zlatnog nakita.

"Potom su napravili otvor na staklu prozora te upotrebom žice otvorili prozor kuće kroz koji su ušli u unutra te izvršili premetačinu stvari kako bi pronašli zlato i novac", navodi se u optužnici.

Navodi se da je žena bila u kući, a probudila ju je buka te su je razbojnici spriječili da pozove pomoć tako što su joj pertlama za cipele vezali ruke, a platnenom krpom vrat, usta i noge.

Pored toga, kako se navodi u optužnici, prekrili su žrtvu sa više deka.

"Nastavili su preturati po kući. Kada su pronašli sef i ključ istog, otvorili su ga i prisvojili zlatni nakit i novac u neutvrđenom iznosu, potom su napustili kuću i lice mjesta", stoji u optužnici.

Žrtvu koja je bila starije dobi ostavili su tako vezanu i pokrivenu dekama, zbog čega se ona ugušila.

Optuženi su hapšeni 2014. godine u akciji "Sigurnost" zbog sumnje da su se bavili organizovanim kriminalom, preprodajom droge, oružja i zelenaštvom.

Banjalučanin Ivančević hapšen je i zbog sumnje da je zajedno sa više osoba učestvovao u otmici vozila BMW X6 vrijednog oko 100.000 evra od sina suvlasnika jednog auto-salona.

Optuženi Gazibarić povezivan je sa najpoznatijim imenima iz svijeta organizovanog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije