Hronika

Počelo novo suđenje Sanjinu Sefiću

Počelo novo suđenje Sanjinu Sefiću
Foto: Ilustracija | Počelo novo suđenje Sanjinu Sefiću

SARAJEVO - Suđenje Sanjinu Sefiću, osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč u ponedjeljak je iznova počelo nakon isteka perioda dužeg od 30 dana otkako je održano posljednje ročište u ovom predmetu.

Tužilac na ročištu bila je Jasminka Knežević, a predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorević donio je odluku da glavni pretres počinje iznova zbog isteka vremenskog roka od mjesec dana izmedu ročišta. 

Na saslušanju niko od svjedoka nije pristupio, tako da je u okviru ročišta ponovo pročitana optužnica protiv Sanjina Sefića i saučesnika koji su nakon čitanja optužnice, ostali pri izjašnjenju da nisu krivi za tačke optužnice po kojima se terete.

Optuženi Saud Nišić tražio je od suda izuzimanje iz postupka tvrdeći da on nije sakrio auto korišteno za Sefićev bijeg, kako se navodi u optužnici, što sud nije dozvolio.

Naredno ročište na kojem će ponovo biti saslušani oštećeni u slučaju, Agić Amir i Malkoč Enes, zakazano je za 07. avgust.

Podsjećamo, ročišta zakazana za 27. maj. i 27. jun su odgođena jer advokati saučesnika nisu prisustvovali rocištu, a naredni put jer sud niti advokat optuženog Amara Salihovića nisu imali informaciju da je optuženi na odsluženju kazne za drugo krivično djelo zbog čega nije pristupio suđenju.

Prvooptuženi Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu, a 9. januara ove godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicionog postupka.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije