Hronika

Počelo ročište u slučaju "Dženan Memić"

Počelo ročište u slučaju "Dženan Memić"
Foto: Printscreen/YouTube/Klix | Počelo ročište u slučaju "Dženan Memić"

SARAJEVO - Pred Sudom BiH počelo je ročište na kojem se će razmatrati prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem. Svi oni uhapšeni su prije dva dana.

Početak ročišta zakazan je za 15 časova. Na Sud BiH stigla je porodica Memić i drugi građani koji traže da ovaj slučaj konačno bude riješen, odnosno da se utvrde okolnosti Memićevog ubistva.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo nemire javnosti i građana.

Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu.

Podsjetimo, Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića, predana je juče u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što je dan ranije uhapšena u Sarajevu pod sumnjom za prikrivanje dokaza.

U istom predmetu uhapšena su i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Oni su radili na osiguranju diplomatskog objekta nedaleko od mjesta gdje je stradao Dženan Memić, a osumnjičeni su za prikrivanje dokaza.

Uhapšen je i Muamer Ožegović, koji je kobne noći bio recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži.

Za sve njih Tužilaštvo traži jednomjesečni pritvor. Ročište na kojem će Sud BiH odlučiti o zahtjevu Tužilaštva za određivanje pritvora treba biti održano uskoro, piše Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije