Hronika

Počelo suđenje braći Vranješ: Stojan negirao krivicu, Ognjen se nije pojavio

Počelo suđenje braći Vranješ: Stojan negirao krivicu, Ognjen se nije pojavio
Foto: Arhiva | Počelo suđenje braći Vranješ: Stojan negirao krivicu, Ognjen se nije pojavio

​BANJALUKA - Stojan Vranješ, kapiten FK "Borac", negirao je krivicu u Osnovnom sudu u Banjaluci za nanošenje teških povreda mladiću i djevojci u Banjaluci, dok se njegov brat Ognjen Vranješ nalazi u inostranstvu zbog čega se nije izjasnio, što će učiniti 18. oktobra.

Protiv braće  Vranješ potvrđena je optužnica zbog napada na mladića i djevojku, koji se desio polovinom prošle godine u robnoj kući "Boska" u Banjaluci.

Advokat braće Vranješ Stojan Vukajlović rekao je da se Ognjen nije pojavio u sudu zbog toga što se nalazi u Belgiji gdje profesionalno igra fudbal.

Inače Stojan je kapiten FK "Borac", dok se njegov brat vratio u "AEK".

Takođe je Vukjlović rekao rekao da se sukob nije desio onako kako je napisano u optužnici, te da će to dokazati na suđenju.

Prema njegovim riječima, prvenstveno je na meti porodica Vranješ zbog toga što su oni poznati i što su profesionalni fudbaleri, pa oštećeni u tom vide nadu da izvuku što veću imovinsku korist.

Vukajlović navodi da se radilo o masovnoj tuči i da su ranije drugi učesnici dali izjavu da su se oni tukli, a sada se ne navode u optužnici.

Kako je rekao u optužnici  je navedeno da je djevojka zadobila neke povrede kada je pala niz stepenice, ali je kako je naveo, sigurno ni Ognjen ni Stojan nisu gurnuli. 

"To ćemo sve dokazati tokom suđenja" ističe  advokat Vukajlović.

Prema navodima optužnice, Ognjen  je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda, a Stojan je optužen za nanošenje tjelesnih povreda.

Braću Vranješ terete da su 20. juna prošle godine oko 1.50 časova napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, u objektu robne kuće "Boska".

Incigent se desio nakon što su krenuli da izlaze iz restorana "Agape" na drugom spratu robne kuće, i to na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

Kako se navodi u optužnici, tada je Ognjen Vranješ fizički napao Komljenovića i Trtićevu koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. 

Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba a Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

Dodaje se da je u tom trenutku Trtićeva  krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe pa je pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata. 

Usljed pada ona je zadobila teške tjelesne povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

Kako stoji u optužnici ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

Kako se dalje navodi, Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan .

Dodaje  se da je on prišao s leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predjelu glave i vrat.

Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu nanio dodatne povrede.

Okružno tužilaštvo Banjaluka planira izvesti pet svjedoka i isto toliko vještaka, kao i veliki broj materijalnih dokaza protiv braće Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije