Hronika

Počelo suđenje roditeljima monstrumima: Novorođenče izgladnjivali do smrti

Počelo suđenje roditeljima monstrumima: Novorođenče izgladnjivali do smrti
Foto: Pixabay/Ilustracija | Počelo suđenje roditeljima monstrumima: Novorođenče izgladnjivali do smrti

SARAJEVO - Daleko od očiju javnosti u Sarajevu se dogodio monstruozan slučaj zlostavljanja djeteta koje je dovelo do smrti muške bebe stare 26 dana.

Roditeljima iz pakla trenutno se sudi za nanošenje teške tjelesne povrede i krivičnog djela povrede porodičnih obaveza iz člana 221. stav 2 KZ FBiH koje su dovele do smrti bebe, a za šta im prijeti višegodišnja kazna zatvora.

Riječ je o Mireli Bećirević i Sanelu Bojiću kojima je suđenje počelo pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava sudija Adisa Zahirović.

Iako se mislilo da se slučaj malog Smaje Ćesira koji je podlegao povredama nakon teškog zlostavljanja očuha i majke, neće ponoviti, desio se ovaj nezapamćeni zločin zanemarivanja nemoćnog djeteta.

Slučaj je otkriven 24. novembra prošle godine nakon čega su uhapšeni Bećirović i Bojić. Oni su još uvijek u pritvoru koji im je određen odmah nakon hapšenja.

Utvrđeno je da su bebu izgladnjivali i držali na minusima potupno zanemarujući njene potrebe, kao da nije postojala.

Zbog svega navedenog beba je zadobila teške povrede usljed kojih je preminula. Nije ih zanimala ni kada je umrla.

Dva dana su u stanu držali tijelo mrtve bebe, dok slučaj nije otkriven. Mališana nisu ni prijavili, kada je preminuo nije imao ni ime.

Dvoje monstruma dobro je poznato Centru za socijalni rad, jer su im ranije oduzeli dvoje djece zbog nasilja i agresije prema njima.

Tužiteljica koja zastupa optužnicu pročitala je optužnicu i dala uvodnu riječ, te za naredni pretres zakan za 28. maj. Predložila je saslušanje svjedoka navedenih u optužnici, piše Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije