Hronika

Pratite nas na Google news

Počinje suđenje Sefiću i pomagačima

Počinje suđenje Sefiću i pomagačima
Počinje suđenje Sefiću i pomagačima
N.N.

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas počinje suđenje Sanjinu Sefiću i drugima.

Optužnica Tužilaštva KS Sefića tereti za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

On je 10. oktobra 2016. godine vozeći brzinom većom od 100 km/h na pješačkom prelazu u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil Golf VI, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

Sefić je pobjegao sa mjesta događaja i na graničnom prelazu Uvac prešao u Srbiju gdje je uhapšen 11. oktobra i zadržan u ekstradicijskom pritvoru sve do 9. januara kada je izručen Bosni i Hercegovini pravosuđu. Od tada se nalazi u pritvoru, a prilikom ispitivanja branio se šutnjom.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu i protiv Sefićevih pomagača Sare Sefić, Dine Alića, Amara Salihovića i  Sauda Nišića.

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović terete se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog preleza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela odnosno sakrio je vozilo kojim su Sefića prevezli do graničnog prelaza.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije