Hronika

Počinje suđenje za pokušaj ubistva novinara Kovačevića

Počinje suđenje za pokušaj ubistva novinara Kovačevića
Foto: N.N. | Počinje suđenje za pokušaj ubistva novinara Kovačevića
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Suđenje bokseru Marku Čoliću (32), optuženom za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), trebalo bi da počne danas u Okružnom sudu u Banjaluci.

Čolića će, kako se očekuje, u sudnicu dovesti iz pritvora, koji mu je produžen 3. januara, i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, s tim što se opravdanost ove mjere provjerava svaka dva mjeseca.

Inače, još uvijek se traga za Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, kojeg terete da je, zajedno sa Čolićem,  26. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukao Kovačevića, a koji se tih momenata vraćao kući sa radnog zadatka.

Tada su ga napadači, sa kapuljačama na glavi, zaskočili iz mraka i premlatili palicama. Motivi ovog mučkog napada još nisu poznati.

Uporedo sa sudskim postupkom, za Dukićem je na snazi međunarodna potjernica.

"Na dan hapšenja Čolića, 8. septembra prošle godine, Dukić je preko graničnog prelaza Gradiška ušao u Hrvatsku. Preko granice ga je prevezao prijatelj, koji se vratio u BiH. Dukić je otišao u Sloveniju i utvrđena je i lokacija na kojoj je bio nekoliko dana, a zatim mu se gubi svaki trag", rekao je ranije izvor "Nezavisnih".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

Starcevıca

Kovačevič nije jeste znao da doljeva ulje na vatru da bude jedna BOSNA I HERCEGOVINA BEZ ENTITETA

Starcevıca

Mi smo him pomogli u tom eresu mislim na oto da sami sebe shebu Kovačevič je bio dobar jer je doljevao ulje na vatru da budemo jedna BiH bez entiteta pa su ga napali NAŠA RTVBN je odlična za širenje ideje jedna BIH BEZ ENTITETA

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije