Hronika

Počinje suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Počinje suđenje za ubistvo Slaviše Krunića
Foto: N.N. | Počinje suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

BANJALUKA - Saslušanjem pet svjedoka Republičkog tužilaštva danas u Okružnom sudu počinje suđenje Benediju Đukanoviću (42), Emiliju Baldi (56) i Rodoljubu Gajiću (36) optuženima za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanje Gorana Ilića.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Đukanović i Kovačević, a Baldo je bio osmatrač i dojavljivač.

Oni su, navedeno je u optužnici nakon zajedničkog dogovora 22. aprila u večernjim časovima došli u blizinu porodične kuće Krunića u Glamočanima kod Laktaša i sačekali da on naiđe vozilom. Đukanović i Kovačević su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip i nanijeli teške povrede Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, a vozač Goran Ilić ranjen.

Ilić je ranjen uspio da iskoči iz vozila i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Đukanoviću i Kovačeviću koji su mu uzvrtili paljbu pa je u razmjeni vatre poginuo Kovačević, jedan od napadača.

Gajića, koji je bio zaposlen u „Sektor Sekjuritiju" i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece terete za pomaganje u izvršenju ubistva. On je, pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat Kovačević oprostio novčani dug.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije